tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ikiliikkujat

Suomessa sataa vuodenajasta riippumatta lunta ja räntää, mahtava juhannusviikon keli!

Tänään ei kuitenkaan luita kolota, kun seniori-ikäiset tulevat omalle tunnilleen. Meillä on onni seurata kaiken ikäisten liikkumista, vauvasta vaariin. Emme kysele ikää, mutta kun vaikkapa kuntosalille tulee vireä 80+ kuntoilija, siinä herkästi vastaanotossa nousee tippa silmäkulmaan.

Ihanteellisin tilanne on tietysti se, että liikunta on elämäntapa lapsesta lähtien. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa liikunta, tämänhän me kaikki tiedämme. Jossain vaiheessa saattaa kuitenkin tulla eteen tilanne, että liikunta on "pakko" aloittaa syystä tai toisesta.

Siinä vaiheessa, kun haluaa aloittaa liikkumisen, olemme apuna ja turvana. Yhdessä pystymme kartoittamaan lähtötilannetta, erityistarpeita ja tavoitteita. Kun nämä on määritelty, voi turvallisesti lähteä etsimään ja kokeilemaan sopivaa ja motivoivaa liikuntamuotoa joko yhdessä tai itsenäisesti.

Senioritunnilla pääsee ylläpitämään ohjatusti liikunta- ja toimintakykyään ammattitaitoisen ohjaajan kanssa. Liikkeet tehdään rauhallisesti, mutta tehokkaasti. Jokainen tekee liikkeet oman kuntonsa huomioiden, joko kevyemmin tai haastetta lisäten. Omaa suoritustaan ei tarvitse verrata naapurin suoritukseen, mutta joskus siitäkin saa lisätsemppiä omaan harjoitukseensa. ;)

Vaikka liikkumaan lähteminen saattaa tuntua joskus haastavalta tai ylivoimaisen vaikealta, on myös niitä päiviä, kun se on helppoa ja mukavaa. Kun viikkoon tulee enemmän liikuntasuorituksia (olkoon ne sitten vaikkapa hyötyliikuntaa) kuin lepopäiviä, ei ole mitään hätää. Jos joku päivä sohva huutaa puoleensa, silläkin voi olla tarkoituksensa; ehkä keho kaipaakin lepoa. Ole silloin ystävällinen itsellesi ja nauti juuri siitä hetkestä, kun voit vain olla.

Huomennakin ehtii lenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti